av Bjarne_B | august 27, 2009  

Think – Kan vi skape “bærekraftige” arbeidsplasser i Norge?

Av og til er det greit å børste støv av gamle innlegg. Denne gangen er det Think som kunne vært reddet. Men er det mulig å “redde” norsk industri uten å redusere kostnadene for industrien? Neppe. Norge er og blir verdens dyreste bland å produsere i takket være tidligere politikk. Jeg vet ikke om Stoltenberg  har nevny det i boka si. Som kom nå før valget – mens Karita Bekkemellom “ville” vente med sin til etter valget – av en eller annen grunn. 

Tidligere publisert 17. april 2009:

Staten investerte vel 5.000.000.000 – 5milliarder – i Aker Solutions. Og nå dreier det seg om 20.000 arbeidsplasser – viktige arbeidsplasser. Men hvilken framtid har disse arbeidsplassene i Norge med det kostnadsnivået vi har i Norge. Eller skal all produksjon flyttes ut av Norge etterhvert – fordi er / har vært siden slutten av 60-tallet vært for dyrt å produsere i Norge. Industri etter industri har blitt lagt ned eller flyttet utenlands. Der de kan produsere billigere !!!!!!!!!!

Når lønnsoppgjøret for kommunal sektor skulle igang, så ble vi fortalt at det gjaldt ca 400.000 (!!!!!!!)kommuneansatte. Hvor mange jobber i staten ???  Hvor mange er ute i arbeidslivet totalt / i privat sektor ????  Hvor mange er trygdet ???  Hvor mange er under skolepliktig alder ????  Hvor mange er skole-elever ????     Hvor mange er vi som klipper hverandre ????

Hvor mange jobber i produktivt / verdiskapende arbeid ??????

Kanskje på tide å tenke nytt. Hadde det ikke vært bra for samfunnet om vi kunne halvert ansatte i offentlig sektor og overført de til verdiskapende produksjon. Og stoppet noe av importen.

Men da må produksjonkostnadene ned. Om vi da begynner med skatter og lønninger, hva skjer?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Comments are closed.

Kategorier

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00